上海干部在线学习城答案和读书笔记-《有关中国》


Posted on January 8, 2018


上海干部在线学习城中的课程梳理了一下,《有关中国》的答案整理如下:

1、 ( ) are the leading male actors in Peking Opera.

(1)Sheng

(2)Dan

(3)Jing

(4)Chou

答案:1

 

2、 ( ) does not belong to the "three quintessences of Chinese culture".

(1)Peking Opera

(2)Calligraphy

(3)Traditional Chinese Painting

(4)Traditional Chinese Medicine

答案:请点击此处

 

3、 ( ) is famous for its wide selection of materials, variety of designs and colors, and original forms.

(1)Yue Cai

(2)Chuan Cai

(3)Huaiyang Cai

(4)Lu Cai

答案:请点击此处

 

4、 ( ), most of time, play roles of wit, alert and humor in Peking Opera.

(1)Sheng

(2)Dan

(3)Jing

(4)Chou

答案:请点击此处

 

5、 “( ) and Men are one” is a famous statement in traditional Chinese ideology.

(1)Earth

(2)Heaven

(3)God

(4)Nature

答案:4

 

6、 Chinese shadow play spread to Europe in the( )century.

(1)14th

(2)15th

(3)16th

(4)17th

答案:请点击此处

 

7、 ( ) created a special dance of sleeve shaking.

(1)Cheng Yanqiu

(2)Mei Lanfang

(3)Shang Xiaoyun

(4)Xun Huisheng

答案:2

 

8、 ( ) falls in the third lunar month or around April 5th in the solar calendar.

(1)The Lantern Festival

(2)The Dragon Boat Festival

(3)The Pure Brightness Day

(4)The Mid-Autumn Festival

答案:请点击此处

 

9、 ( ) focuses on the confection of vegetable soup and milk soup.

(1)Yue Cai

(2)Chuan Cai

(3)Huaiyang Cai

(4)Lu Cai

答案:请点击此处

 

10、 ( ) had to constantly adapt itself to the actual conditions in China so as to become one of the most important religions in China and to deeply influence upon thoughts and living habits of the majority of Chinese.

(1)Christian

(2)Buddhism

(3)Taoism

(4)Zen

答案:2

 

11、 ( ) is a household name in China and most of the Chinese people have been influenced in one way or another.

(1)Confucius

(2)Mencius

(3)Sunzi

(4)Zhuangzi

答案:请点击此处

 

12、 ( ) is characterized by the careful selection of materials, the timing of cooking and the controlling of the heat, and the beautiful appearance of the dishes.

(1)Yue Cai

(2)Chuan Cai

(3)Huaiyang Cai

(4)Lu Cai

答案:请点击此处

 

13、 ( ) is famous for being spicy, hot, oily and salty.

(1)Yue Cai

(2)Chuan Cai

(3)Huaiyang Cai

(4)Lu Cai

答案:请点击此处

 

14、 ( ) is not the main role in Peking Opera.

(1)Sheng

(2)Dan

(3)Jing

(4)Mo

答案:请点击此处

 

15、 ( ) is regarded as the most commonly used and the easiest way of handwriting.

(1)Running hand

(2)Cursive hand

(3)Official script

(4)Regular script

答案:请点击此处

 

16、 ( ) is the first complete historical novel in China.

(1)Romance of Three Kingdoms

(2)Outlaws of the Marsh

(3)Journey to the West

(4)A Dream of Red Mansions

答案:请点击此处

 

17、 ( ) is the most important festival for the Chinese people and is when all family members get together, just like Christmas in the West.

(1)The Dragon Boat Festival

(2)The Lantern Festival

(3)The Mid-Autumn Festival

(4)The Spring Festival

答案:4

 

18、 ( ) is the most popular form of exercise for Chinese people.

(1)Jogging

(2)Yoga

(3)Dance

(4)Qigong

答案:4

 

19、 ( ) of the Spring Festival, Chinese people spring clean their houses to sweep away any bad luck.

(1)On the first week

(2)On the second week

(3)On the third week

(4)Before the start

答案:4

 

20、 ( ) Opera is the most popular and influential opera in China.

(1)Huangmei

(2)Sichuan

(3)Yue

(4)Peking

答案:4

 

21、 ( ) played a fundamental role in shaping the traditional Chinese ideology.

(1)Taoism

(2)Buddhism

(3)Confucianism

(4)Legalist

答案:请点击此处

 

22、 ( ), ink stick, paper and ink store have been always named collectively as the "Four Treasures of the Study".

(1)Brush

(2)Pen

(3)Ballpen

(4)Pencil

答案:请点击此处

 

23、 ( )can be regarded as the best Chinese classic novel which reached the zenith of the Chinese classic novels and holds an important position in the history of world literature.

(1)Romance of Three Kingdoms

(2)Outlaws of the Marsh

(3)Journey to the West

(4)A Dream of Red Mansions

答案:4

 

24、 ( )Dynasty was the golden age of Chinese opera.

(1)Tang

(2)Song

(3)Yuan

(4)Ming

答案:请点击此处

 

25、 ( )has been nominated as one of the 100 most influential people in the world by Time magazine.

(1)Guo Jingming

(2)Han Han

(3)Zhang Yueran

(4)Jiang Rong

答案:2

 

26、 ( )has such unique performing kills as pouring out fire from the mouth and making the hat dancing on the head.

(1)Kunqu

(2)Qinqiang

(3)Peking Opera

(4)Sichuan Opera

答案:请点击此处

 

27、 ( )is a novel about a peasant rebellion.

(1)Romance of Three Kingdoms

(2)Outlaws of the Marsh

(3)Journey to the West

(4)A Dream of Red Mansions

答案:2

 

28、 ( )is a renowned mythical novel.

(1)Romance of Three Kingdoms

(2)Outlaws of the Marsh

(3)Journey to the West

(4)A Dream of Red Mansions

答案:请点击此处

 

29、 ( )is known as the "teacher" or "mother" of a hundred operas.

(1)Peking Opera

(2)Sichuan Opera

(3)Kunqu

(4)Qinqiang

答案:请点击此处

 

30、 ( )is not one of the four representative classic works.

(1)Romance of Three Kingdoms

(2)Outlaws of the Marsh

(3)Journey to the West

(4)Strange Tales of Liaozhai

答案:4

 

31、 ( )was the greatest and most prolific playwright of the Yuan Dynasty.

(1)Ma Zhiyuan

(2)Bai Pu

(3)Guan Hanqing

(4)Zheng Guangzu

答案:请点击此处

 

32、 ( )was widely praised as the “Immortal of Poems”.

(1)Du Fu

(2)Bai Juyi

(3)Li Bai

(4)Wang Wei

答案:请点击此处

 

33、 ( )was widely praised as the “Sage of Poems”.

(1)Li Bai

(2)Du Fu

(3)Du Mu

(4)Li Shangyin

答案:2

 

34、 ( ) mainland university made the top 10 on the year 2010's new ranking of Asian seats of learning.

(1)No

(2)One

(3)Two

(4)Three

答案:1

 

35、 A circle of culture of Confucianism exerts profound influence on the whole ( ) countries.

(1)European

(2)Asia

(3)East Asia

(4)South and East Asia

答案:请点击此处

 

36、 A pyramid-shaped dumpling made of glutinous rice wrapped in bamboo or reed leaves refers to ( ).

(1)yuanxiao

(2)dumpling

(3)moon cake

(4)zongzi

答案:4

 

37、 According to the Canada's immigration minister, when the students have finished their studies,they may decide to remain in Canada and may apply to immigrate under the Canadian ( ) Class.

(1)investment

(2)permanent

(3)technology

(4)experience

答案:请点击此处

 

38、 According to the China Internet Network Information Center, around ( ) million Chinese are micro-bloggers.

(1)43

(2)53

(3)63

(4)73

答案:请点击此处

 

39、 According to the Chinese lunar calendar, the ( ) months make up autumn.

(1)lunar 8th 9th 10th

(2)solar 8th 9th 10th

(3)lunar 7th 8th 9th

(4)solar 7th 8th 9th

答案:3

 

40、 Adult education comprises of schooling education, anti-illiteracy education and other programs oriented to ( ) groups.

(1)adult

(2)social

(3)state

(4)volunteer

答案:请点击此处

 

41、 Among the earliest and most influential poetic anthologies was the( ).

(1)Book of Songs

(2)Chuci

(3)Yuefu Songs

(4)Three Hundred Tang Poems

答案:2

 

42、 Applications for Intangible Heritage of Humanity listing are accepted every( )years.

(1)2

(2)3

(3)4

(4)5

答案:请点击此处

 

43、 As a new type of poetry, Ci reached its zenith in the( )Dynasty.

(1)Sui

(2)Tang

(3)Yuan

(4)Song

答案:请点击此处

 

44、 As early as in the ( ) Dynasty, Buddhism had been introduced to China.

(1)Han

(2)Tang

(3)Sui

(4)Yuan

答案:1

 

45、 As early as in the ( ) times, Chinese people began to use musical instruments.

(1)primitive

(2)slave

(3)feudal

(4)modern

答案:请点击此处

 

46、 At least ( ) million visitors——almost all of them Chinese——are expected to visit pavilions and exhibitions during the Shanghai World Expo.

(1)60

(2)70

(3)80

(4)90

答案:2

 

47、 Bachelor programs for medical students usually last for ( ) years.

(1)3

(2)4

(3)5

(4)6

答案:请点击此处

 

48、 By styles of brushwork, traditional Chinese painting can be categorized into "gongbi" and "( )".

(1)xieyi

(2)shanshui

(3)huaniao

(4)xiesheng

答案:请点击此处

 

49、 By subject, traditional Chinese painting can be classified into ( ) types.

(1)2

(2)3

(3)4

(4)5

答案:2

 

50、 China has been actively engaged in the international cooperation and exchanges in the field of ( ) education.

(1)adult

(2)business

(3)vocational

(4)creational

答案:3

 

51、 China's acupuncture and moxibustion of traditional Chinese medicine along with( ) were both inscribed on the Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity during the 5th session of the Inter-governmental Committee for the Safeguardi

(1)Kunqu

(2)Guqin

(3)Peking Opera

(4)Shadow Play

答案:请点击此处

 

52、 China's education system is composed of ( ) components.

(1)1

(2)2

(3)3

(4)4

答案:请点击此处

 

53、 China's highter education is characterized by its various ( ).

(1)forms

(2)degrees

(3)majors

(4)evaluations

答案:1

 

54、 China's mature fictional novels arose during the( )Dynasty.

(1)Tang

(2)Song

(3)Yuan

(4)Ming

答案:请点击此处

 

55、 Chinese ( )was put on the Oral and Intangible Heritage of Humanity in 2001.

(1)guqin

(2)kunqu

(3)Peking Opera

(4)Sichuan Opera

答案:2

 

56、 Chinese government adopted the policy of "supporting ( ) studies, encouraging students to come back after they complete their studies.

(1)undergraduate

(2)graduate

(3)oversea

(4)self

答案:请点击此处

 

57、 Chinese government regards ( ) as a strategic priority.

(1)economy

(2)industry

(3)living standard

(4)education

答案:请点击此处

 

58、 Chinese martial arts aim primarily at ( ).

(1)winning

(2)strengthening the body

(3)competition

(4)showing off

答案:请点击此处

 

59、 Chinese peple playing Chinese chess or Go is mainly for ( ).

(1)victory

(2)competition

(3)learning the art of self-composure

(4)entertainment

答案:3

 

60、 Chinese shadow play came into being during the( ) Dynasty.

(1)Han

(2)Tang

(3)Yuan

(4)Ming

答案:请点击此处

 

61、 Chinese shadow play emerged in China's( )Province.

(1)Shandong

(2)Shanxi

(3)Sichuan

(4)Shaanxi

答案:4

 

62、 Chinese shadow play spread to South Asia, Central Asia, West Asia and North Africa in the( ) century.

(1)11th

(2)12th

(3)13th

(4)14th

答案:请点击此处

 

63、 Chinese Spring Festival has a long history, which is nearly ( ) years old.

(1)2000

(2)3000

(3)4000

(4)4500

答案:请点击此处

 

64、 Chuci is made up primarily of poems ascribed to the semi-legendary( ).

(1)Qu Yuan

(2)Song Yu

(3)Tang Le

(4)Yan Ji

答案:请点击此处

 

65、 Classical poetry reached its zenith during the( )Dynasty.

(1)Tang

(2)Song

(3)Yuan

(4)Ming

答案:1

 

66、 Compared with Westerners, the Chinese people paid more attention to the harmonious relation between human beings and ( ).

(1)nature

(2)God

(3)spirit

(4)heaven

答案:请点击此处

 

67、 Confucianism was initiated by Confucius and ( ).

(1)Laozi

(2)Mencius

(3)Zhuangzi

(4)Sunzi

答案:请点击此处

 

68、 Doctoral programs in China usually last for ( )years.

(1)3

(2)4

(3)5

(4)6

答案:请点击此处

 

69、 Du Fu was known for the( )of his poetry.

(1)romanticism

(2)realism

(3)freedom

(4)humor

答案:请点击此处

 

70、 During the 5th session of the Inter-governmental Committee for the Safeguarding of the Intangible Cultural Heritage meeting, the committee will examine ( )nominations.

(1)47

(2)48

(3)49

(4)50

答案:1

 

71、 During the 5th session of the Inter-governmental Committee for the Safeguarding of the Intangible Cultural Heritage meeting, the nominations come from( )states.

(1)28

(2)29

(3)30

(4)31

答案:请点击此处

 

72、 Each country can nominate( )each round for the Intangible Heritage of Humanity listing.

(1)one item

(2)two items

(3)three items

(4)one to two items

答案:请点击此处

 

73、 Education in China as a whole is still( ).

(1)well developed

(2)developed

(3)evenly developed

(4)under developed

答案:4

 

74、 For millions of young Chinese, ( ) is their only ticket to success and upward mobility.

(1)personallity

(2)education

(3)relationship

(4)wisdom

答案:请点击此处

 

75、 For those who work far away from their own cities,( ) is their biggest trouble during Spring Festival.

(1)money

(2)time

(3)phone bill

(4)train ticket

答案:4

 

76、 Generally, there are ( ) kinds of tea according to processing methods in China.

(1)4

(2)5

(3)6

(4)7

答案:请点击此处

 

77、 Guan Hanqing created over 60 plays, of which( )still exist.

(1)18

(2)19

(3)20

(4)21

答案:请点击此处

 

78、 Guan Hanqing's representative work( )is the best known of the zaju tragedies.

(1)The West Chamber

(2)The Grievance of Dou'e

(3)The Orpan of the Zhao Family

(4)The Peony Pavilion

答案:2

 

79、 Guqin has a history of( )years old.

(1)2,000

(2)3,000

(3)4,000

(4)5,000

答案:请点击此处

 

80、 Huai Yang Cuisine is represented by the dishes from the places along the Huaihe River and in the ( ) reaches of the Changjiang River like Yangzhou, Zhenjiang and Huai'an.

(1)middle

(2)upper

(3)lower

(4)back

答案:3

 

81、 Hundreds of legislators and political advisers have opened ( ) to solicit ideas for their proposals and motions.

(1)hotlines

(2)personal emails

(3)micro blogs

(4)blogs

答案:请点击此处

 

82、 In China students go to special institutions after school to study Olympic Maths and ( ).

(1)Chinese

(2)Piano

(3)English

(4)Sports

答案:3

 

83、 In Chinese culture,( ) symbolizes fire which will scare away evil spirits.

(1)yellow

(2)orange

(3)red

(4)golden

答案:请点击此处

 

84、 In connection with their ethics, the Chinese people's lifestyle is characterized by two considerations: Harmony between human and nature, and harmony among ( ).

(1)human

(2)nature

(3)creatures

(4)spirits

答案:请点击此处

 

85、 In imperial China, a well-developed scholar was expected to be skilled in four arts: the( ), the game of go chess, calligraphy and painting.

(1)erhu

(2)guqin

(3)pipa

(4)guzheng

答案:2

 

86、 In more modern times, the author( )is considered the founder of baihua literature in China.

(1)Lu Xun

(2)Chen Duxiu

(3)Cao Yu

(4)Lao She

答案:请点击此处

 

87、 In order to have their visa application processed under the Student Partners Program, students must submit certain documentation and allow colleges to report on their ( ) at classes.

(1)attendance

(2)grade

(3)evaluation

(4)homework

答案:请点击此处

 

88、 In Peking Opera, ( ), mostly male, are the face-painted roles who represent warriors, heroes, statesmen, adventurers and demons.

(1)sheng

(2)dan

(3)jing

(4)chou

答案:请点击此处

 

89、 In Peking Opera, a ( ) face symbolized a sinister role’s treachery and guile.

(1)red

(2)white

(3)blue

(4)black

答案:2

 

90、 In Peking Opera, a ( ) face usually depicts the role’s loyalty and bravery.

(1)black

(2)green

(3)white

(4)red

答案:请点击此处

 

91、 In recent years, China's folk music troups have been invited to visit ( ), and perform in the famous Golden Hall during the Chinese Spring Festival.

(1)Italy

(2)America

(3)Germany

(4)Vienna

答案:4

 

92、 In traditional Chinese medicine,( )therapy is especially good for pains.

(1)acupuncture

(2)drug therapy

(3)cupping

(4)massage

答案:3

 

93、 It has become a fashion among a lot of young people to go to the teahouse to enjoy ( ) xiangsheng.

(1)Zhou Libo's

(2)Guo Degang's

(3)Zhao Benshan's

(4)Xiao Shenyang's

答案:请点击此处

 

94、 It is not proper for pregnant women to drink ( ).

(1)scented tea

(2)black tea

(3)green tea

(4)oolong tea

答案:3

 

95、 Junior college programs usually last for ( ) years.

(1)1-2

(2)2-3

(3)3-4

(3)4-5

答案:请点击此处

 

96、 Kunqu was developed during the( )Dynasty.

(1)Han

(2)Tang

(3)Yuan

(4)Ming

答案:请点击此处

 

97、 Laozi applied ( ) to elucidating the origin and evolvement of the universe.

(1)Ren

(2)Yi

(3)Fa

(4)Tao

答案:请点击此处

 

98、 Laozi's masterpiece Tao Te Ching (The Book of the Way and Its Virtue), although with only about ( ) characters, had a significant impact upon the thoughts of later generations.

(1)50

(2)500

(3)5000

(4)50000

答案:3

 

99、 Legalist was initiated by ( ).

(1)Sunzi

(2)Hanfei

(3)Confucius

(4)Mencius

答案:2

 

100、 Li Bai was known for the( )of his poetry.

(1)realism

(2)criticism

(3)irony

(4)romanticism

答案:4

 

101、 Master programs usually last for ( ) years.

(1)1-2

(2)2-3

(3)3-4

(3)4-5

答案:2

 

102、 Modern movies derived, in part, from the ancient art——( ).

(1)Peking Opera

(2)Sichuan Opera

(3)Qinqiang

(4)Shadow play

答案:请点击此处

 

103、 On ( ), all brooms, dustpan and brushes are put away so that good luck can not be swept away.

(1)The Dragon Boat Festival

(2)New Year's Eve

(3)The Mid-Autumn Festival

(4)The Spring Festival

答案:请点击此处

 

104、 On ( ), people have the custom of seeping the graves for their ancestors, take an outing in the countryside and wear a willow twig on the head.

(1)The Dragon Boat Festival

(2)The Pure Brightness Day

(3)The Lantern Festival

(4)The Mid-Autumn Festival

答案:2

 

105、 On ( ), people usually eat zongzi as a custom.

(1)The Lantern Festival

(2)The Dragon Boat Festival

(3)The Pure Brightness Day

(4)The Mid-Autumn Festival

答案:请点击此处

 

106、 On Mid-Autumn Festival, the Chinese have the custom of admiring the moon and eating ( ).

(1)dumpling

(2)rice glue ball

(3)rice dumpling

(4)mooncake

答案:请点击此处

 

107、 On New Year's Eve, Chinese people in the north usually eat ( ).

(1)chicken

(2)duck

(3)dumpling

(4)rice glue ball

答案:3

 

108、 On New Year's Eve, Chinese people in the south usually eat ( ).

(1)dumpling

(2)rice cake

(3)rice glue ball

(4)rice dumpling

答案:请点击此处

 

109、 On the opening ceremony of the 2008 Beijing Olympic Games, China's 639 athletes entered ( ).

(1)first

(2)last

(3)in the middle

(4)as the second

答案:2

 

110、 On the opening ceremony of the 2008 Beijing Olympic Games, in keeping with tradition, ( ) led the 204 competing nations into the stadium.

(1)China

(2)Greece

(3)Britain

(4)America

答案:请点击此处

 

111、 On the opening ceremony of the 2008 Beijing Olympic Games,the flag bearer of Chinese athelets team was ( ).

(1)Liu Xiang

(2)Li Ning

(3)Yi Jianlian

(4)Yao Ming

答案:4

 

112、 Oracle bones of Shang Dynasty were found in ( ) Province.

(1)Hunan

(2)Henan

(3)Shanxi

(4)Shannxi

答案:请点击此处

 

113、 Peking Opera has a history of almost ( ) years.

(1)100

(2)200

(3)300

(4)400

答案:请点击此处

 

114、 Peking Opera, a splendid Chinese theatrical form, came into being during the prime time of the ( ) Dynasty.

(1)Song

(2)Yuan

(3)Ming

(4)Qing

答案:请点击此处

 

115、 Primary school covers for ( ) years.

(1)3

(2)4

(3)5

(4)6

答案:请点击此处

 

116、 Proficient in the philosophy of Laozi,( ) was an inheritor and promoter of Taoism.

(1)Sunzi

(2)Hanfei

(3)Confucius

(4)Zhuangzi

答案:请点击此处

 

117、 Program 211 is a program related to ( ).

(1)economy

(2)education

(3)international cooperation

(4)technology

答案:请点击此处

 

118、 Proportion of graduates from primary, junior and senior middle schools entering schools of higher levels is an important index reflecting ( )level of a nation.

(1)economic

(2)cultural

(3)historical

(4)educational

答案:请点击此处

 

119、 Qinqiang is the representative folk opera of( )Province.

(1)Shaanxi

(2)Shanxi

(3)Sichuan

(4)Anhui

答案:请点击此处

 

120、 Qu Yuan lived in the State of ( ) in the Warring States Period.

(1)Yan

(2)Qi

(3)Chu

(4)Zhao

答案:3

 

121、 Shanghai Railway station opened ( ) temporary booths in the area outside the main building to deal with the additional crowds this year.

(1)50

(2)100

(3)150

(4)200

答案:请点击此处

 

122、 Since the issuing of the Compulsory Education Law of the PRC in 1986, governments at all levels have actively promoted ( ) year compulsory education.

(1)6

(2)9

(3)12

(4)18

答案:2

 

123、 Since there are so many similarities between ( ) and Zhuangzi in terms of thinking, descendants usually mention them comparably.

(1)Laozi

(2)Mencius

(3)Zhuangzi

(4)Sunzi

答案:1

 

124、 So far, China Daily's online search has found 11 deputies to the NPC on the Sina micro blog with followers numbering more than ( ).

(1)1000

(2)2000

(3)5000

(4)10000

答案:4

 

125、 Some people regard ( ) as a "savior" of Shanghai culture.

(1)Zhou Libo

(2)Yu dan

(3)Guo Degang

(4)Guan Dongtian

答案:请点击此处

 

126、 Statistics show that there are more than ( ) types of local operas in China.

(1)360

(2)460

(3)500

(4)530

答案:1

 

127、 Taoism was initiated by Laozi and ( ).

(1)Confucius

(2)Mencius

(3)Sunzi

(4)Zhuangzi

答案:请点击此处

 

128、 The ( ) month falls in mid-autumn.

(1)seven

(2)eight

(3)nine

(4)ten

答案:请点击此处

 

129、 The ( ) was the representative script of the Qin Dynasty.

(1)seal script

(2)regular script

(3)official script

(4)running hand

答案:1

 

130、 The ( )is China's oldest stringed instrument.

(1)guqin

(2)guzheng

(3)pipa

(4)erhu

答案:1

 

131、 The 15th day of the eighth lunar month is China’s traditional ( ).

(1)The Dragon Boat Festival

(2)The Lantern Festival

(3)The Mid-Autumn Festival

(4)The Spring Festival

答案:3

 

132、 The 15th day of the first lunar month is the traditional ( ).

(1)The Dragon Boat Festival

(2)The Lantern Festival

(3)The Mid-Autumn Festival

(4)The Spring Festival

答案:请点击此处

 

133、 The Canadian Experience Class is a special designation under which temporary foreign workers and foreign students who graduated in Canada can apply for ( ) resident status.

(1)temporary

(2)5 years

(3)10 years

(4)permanent

答案:4

 

134、 The China Student Partners Program is based on a similar one introduced last year for ( ).

(1)Japan

(2)Korea

(3)India

(4)Malaysia

答案:请点击此处

 

135、 The cursive hand is a fast way of writing the regular script and ( ).

(1)seal script

(2)running hand

(3)official script

(4)other scripts

答案:3

 

136、 The fifth day of the fifth lunar month is a traditional Chinese folk festival—( ).

(1)The Dragon Boat Festival

(2)The Lantern Festival

(3)The Mid-Autumn Festival

(4)The Spring Festival

答案:请点击此处

 

137、 The first World Expo is held in ( ) in 1851.

(1)Paris

(2)London

(3)Rome

(4)Berlin

答案:请点击此处

 

138、 The global object for China's education development by the end of 20th Century, is to popularize K9 compulsory education nationwide by the year of ( ).

(1)2000

(2)2005

(3)2010

(4)2015

答案:请点击此处

 

139、 The major theaters in Chengdu staged nearly ( )theater program.

(1)10

(2)20

(3)30

(4)40

答案:请点击此处

 

140、 The most important of all the festivals is the ( ).

(1)Mid-autumn Day

(2)Lantern Festival

(3)Dragon Boat Festival

(4)Spring Festival

答案:4

 

141、 The most popular micro blog in mainland China is ( ).

(1)t.sina.com.cn

(2)twitter

(3)t.qq.com

(4)t.sohu.com

答案:请点击此处

 

142、 The night of the ( ) day of the first lunar month marks the appearance of the first full moon.

(1)1st

(2)2nd

(3)5th

(4)15th

答案:4

 

143、 The official script was popular used in the ( ) Dynasty.

(1)Qing

(2)Han

(3)Tang

(4)Song

答案:请点击此处

 

144、 The pavilions and exhibitions in the Shanghai World Expo were staged by more than ( ) countries and organisations from around the world.

(1)240

(2)260

(3)280

(4)300

答案:请点击此处

 

145、 The play Guan Sheng features ( ) 's classical stories.

(1)Liu Bei

(2)Zhang Fei

(3)Guan Yu

(4)Zhao Zilong

答案:请点击此处

 

146、 The poems in the Book of Songs were created over a period of( )years or so.

(1)300

(2)400

(3)450

(4)500

答案:4

 

147、 The poems in the Book of Songs were mainly created from the early( )Dynasty to the middle of the Spring and Autumn Period.

(1)Western Shang

(2)Eastern Shang

(3)Western Zhou

(4)Eastern Zhou

答案:3

 

148、 The preoccupation with ( ) permeates all aspects of the Chinese people's life.

(1)human

(2)spirits

(3)nature

(4)god

答案:请点击此处

 

149、 The process of applying for UNESCO Intangible Heritage of Humanity listing started in ( ).

(1)1997

(2)1998

(3)1999

(4)2000

答案:4

 

150、 The program brought an additional ( ) students from India to study in Canada.

(1)8,000

(2)9,000

(3)10,000

(4)19,000

答案:请点击此处

 

151、 The regular script was the result of development of the ( ).

(1)seal script

(2)running hand

(3)official script

(4)cursive hand

答案:请点击此处

 

152、 The regulated verse is an( )-line poem with five or seven words in each line.

(1)4

(2)6

(3)8

(4)10

答案:请点击此处

 

153、 The Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity already has ( )elements.

(1)160

(2)170

(3)166

(4)176

答案:请点击此处

 

154、 The Representative List of the Intangible Cultural Heritage of Humanity gets those elements from ( )countries.

(1)60

(2)70

(3)67

(4)77

答案:请点击此处

 

155、 The running hand is the script between the regular and ( ).

(1)official script

(2)seal script

(3)other scripts

(4)cursive hand

答案:4

 

156、 The sayings and behaviors of ( ) were compiled in The Analects of Confucius.

(1)Hanfei

(2)Confucius

(3)Mencius

(4)Laozi

答案:2

 

157、 The Spring Festival celebrates the start of new life and the season of ( ).

(1)ploughing and sowing

(2)busy working

(3)relaxing

(4)playing

答案:请点击此处

 

158、 The Spring Festival ends till the ( ) day of 1st lunar month.

(1)1st

(2)5th

(3)15th

(4)24th

答案:3

 

159、 The Spring Festival starts from the ( ) day of 12th lunar month.

(1)21st

(2)22nd

(3)23rd

(4)24th

答案:请点击此处

 

160、 The Student Partners Program aims to expedite student ( ) applications for students applying from participating countries and colleges.

(1)job

(2)scholarship

(3)visa

(4)internship

答案:请点击此处

 

161、 The Sui and ( ) Dynasties are the important periods for the localization of Buddhism in China.

(1)Han

(2)Song

(3)Tang

(4)Yuan

答案:3

 

162、 The terms of traditional Chinese medicine for listening to the patients breathing is ( ).

(1)observation

(2)auscultation and olfaction

(3)interrogation

(4)palpation

答案:请点击此处

 

163、 The top mainland university on the list is ( ).

(1)Tsinghua University

(2)Renmin University

(3)Peking University

(4)Fudan University

答案:请点击此处

 

164、 The top two universities of the top 200 Asian Universities are universities in ( ).

(1)Japan

(2)Hongkong

(3)Beijing

(4)Shanghai

答案:2

 

165、 The torch was lit by a jet of fire from Chinese Olympic hero ( ) during the opening ceremony of the 2008 Beijing Olympic Games.

(1)Li Ning

(2)Li Xiaoshuang

(3)Li Dashuang

(4)Yao Ming

答案:请点击此处

 

166、 The traditional Chinese musical instruments evolve into ( ) main types categorized by the way they are played.

(1)2

(2)3

(3)4

(4)5

答案:3

 

167、 The travel season during Spring Festival is a ( )-day travel season.

(1)7

(2)10

(3)30

(4)40

答案:请点击此处

 

168、 The truncated verse is a( )-line poem with five or seven words in each line.

(1)4

(2)6

(3)8

(4)10

答案:请点击此处

 

169、 The World Expo is opening in the Chinese city of Shanghai——the ( ) time a developing country has hosted the event.

(1)first

(2)second

(3)third

(4)fourth

答案:请点击此处

 

170、 The( )is the first collection of poems in China.

(1)Book of Songs

(2)Chuci

(3)Yuefu Songs

(4)Three Hundred Tang Poems

答案:1

 

171、 There are ( ) main roles in Peking Opera.

(1)2

(2)3

(3)4

(4)5

答案:3

 

172、 There are ( ) most popular traditional forms of entertainment in China.

(1)2

(2)3

(3)4

(4)5

答案:请点击此处

 

173、 There are about 50,000 ( ) students studying in Canada now.

(1)Indian

(2)Chinese

(3)International

(4)Japanese

答案:请点击此处

 

174、 There are currently more than ( ) international students studying in Canada.

(1)100,000

(2)200,000

(3)300,000

(4)400,000

答案:请点击此处

 

175、 There have been so far ( )China’s intangible cultural heritage are inscribed on Representative List of Intangible Cultural Heritage of Humanity.

(1)26

(2)27

(3)28

(4)29

答案:请点击此处

 

176、 There is a common saying that “Playing on ( )”.

(1)The Lantern Festival

(2)The Dragon Boat Festival

(3)The Mid-Autumn Festival

(4)The Spring Festival

答案:请点击此处

 

177、 There is a total of( )poems in the Book of Songs.

(1)350

(2)305

(3)503

(4)530

答案:请点击此处

 

178、 Third China International Intangible Cultural Heritage Festival will be held in ( ).

(1)Xi'an

(2)Beijing

(3)Chengdu

(4)Shanghai

答案:3

 

179、 Those traditional activities on the Dragon Boat Festival are said to commemorate the great patriotic poet ( ) in ancient China.

(1)Li Bai

(2)Du Fu

(3)Qu Yuan

(4)Lu You

答案:请点击此处

 

180、 Traditional Chinese medicine has a history of more than ( ) years.

(1)2000

(2)3000

(3)4000

(4)5000

答案:4

 

181、 Traditional Chinese medicine mainly comes from ( ).

(1)plants

(2)animals

(3)minerals

(4)food

答案:请点击此处

 

182、 UNESCO has labeled ( ) one of the “Then Cultural Celebrities”.

(1)Laozi

(2)Mencius

(3)Zhuangzi

(4)Confucius

答案:4

 


标签:N/A

其它推荐日志:

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《基层党组织工作实务》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《曲的起源、形成、发展与繁荣》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《上海港与上海航运中心建设》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《“不动摇、不懈怠、不折腾”的历史内涵》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《中国的人权实践与人权保障》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《社会主义核心价值观》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《非政府组织管理和发展系列--中国的非政府组织》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《《科学发展观》系列:全面落实科学发展观(第四讲)》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《处在历史转折时期的“十二五”》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《《上海文学名人介绍》系列:向着心的光明》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《走中国特色统筹解决人口问题的道路》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《国史十六讲系列 史前与传说时代:从“大同”到“小康”》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《怎样当好共青团干部》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《提高发展社会主义民主政治的能力》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《生命教育和死亡教育》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《财政转移支付制度》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《加强干部监督是做好组织工作的基本保证》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《马克思主义哲学原理》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《管理创新与领导艺术》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《从《共产党宣言》到科学发展观》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《提高注意力、理解力、记忆力的训练方法》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《传感网与物联网》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《海洋战略与国家安全》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《上海船舶制造业》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《金融创新基础知识》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《上海信息服务业》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《公共危机管理制度建设》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《科学发展观的形成与历史地位》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《《科学发展观》系列:统筹三大发展 实现和谐状态(第三讲)》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《构建社会主义和谐社会若干重要问题解析》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《领导干部心理健康与调适》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《建设学习型党组织》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《三网融合技术》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《政务关系与公文处理》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《科学素质系列--全民科学素质行动计划纲要解读》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《干部教育系列--《干部教育培训工作条例(试行)》学习辅导(上)》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《全心全意为人民服务,树立政府执政新理念》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《贯彻落实党的十七大精神 深入推进反腐倡廉建设》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《科学素质系列--增强干部的创新意识,努力建设创新型国家》

上海干部在线学习城答案和读书笔记-《怎样当好领导干部——领导者的角色、能力与素质要求》


Search
最新评论
推荐日志
微信扫一扫